Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Μεθυσμένος θα ‘ρθεις πάλι.. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα βαρύ μεθύσι.

Φιλαράκι, έφτασε η ώρα για να συνέλθεις μια και καλή.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα βαρύ μεθύσι. Νιώθεις ότι στις φλέβες σου κυλάει αλκοόλ αντί για αίμα, το κεφάλι σου είναι βαρύ σαν πεπόνι και το στομάχι σου μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκραγεί. Θέλεις να ξεμεθύσεις άμεσα. Μπορείς, όμως; Σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν υπάρχει αντίδοτο του αλκοόλ. Υπάρχουν, όμως, πολλά που μπορείς να κάνεις. Πρόσεξε με, όχι για να οδηγήσεις.
μεθυσμένος, μεθυσμενο πως να συνεφερεις εναν, πως να συνεφερεις εναν μεθυσμενο, γυρισε παλι μεθυσμενος, ειμαι μεθυσμενος, ειμαι μεθυσμενη, τι κάνουμε σε περίπτωση μέθης

Αλλά για να γίνεις λίγο περισσότερο άνθρωπος από κινητή ζάλη.

- Μπες κάτω από το ντους και ρίξε στο κεφαλάκι σου κρύο νεράκι γάργαρο. Δεν θα κάνει τίποτα στο αλκοόλ που κυλάει στο αίμα σου. Δεν θα σε ξεμεθύσει. Απλά, θα σε ξυπνήσει. Και θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.
- Μην πιεις καφέ. Μελέτες έχουν αποδείξει πως όχι μόνο δεν ξεμεθάει αλλά δημιουργεί και μια υπερένταση που κάνει ένα μεθυσμένο να φαίνεται ακόμα πιο γελοίος.
- Πιες νερό, χυμούς, πράσινο τσάι, χαμομήλι και ό,τι άλλο βρίσκεται στο σπίτι σου για να αποτρέψεις την αφυδάτωση. Μπορείς ακόμα να διαλύσεις δύο κύβους Κνόρ σε ζεστό νεράκι και να τους κατεβάσεις μονορούφι. Θα σου δώσουν πίσω το αλάτι και το κάλιο που σου πήρε βάρβαρα το αλκοόλ.
- Φάε μια σαρδέλα. Αυτό, μου έλεγε πάντα ο πατέρας μου να κάνω μετά από μεγαλειώδη μεθύσια για αυτό και το καταθέτω. Σημείωση: μετά από χρόνια ο άτιμος πατέρας ομολόγησε ότι η σαρδέλα δεν πρόκειται να σε ξεμεθύσει αλλά θα σε βοηθήσει να ανακουφιστείς αδειάζοντας το στομάχι σου στην αποχέτευση.
μεθυσμένος, μεθυσμενο πως να συνεφερεις εναν, πως να συνεφερεις εναν μεθυσμενο, γυρισε παλι μεθυσμενος, ειμαι μεθυσμενος, ειμαι μεθυσμενη, τι κάνουμε σε περίπτωση μέθης

- Απόλαυσε ένα ωραίο φαγητό. Πατσά θέλεις να τον πεις γιατί στρώνει το στομάχι; Μακαρόνια γιατί σου παίρνουν τις καούρες; Σουβλάκι γιατί έτσι σου αρέσει; Κανένα πρόβλημα! Αρκεί να φας πολύ για να διαλυθεί πιο γρήγορα το αλκοόλ στο αίμα σου.
- Κατανάλωσε κάτι που έχει βιταμίνη C για να ενισχύσεις την λειτουργία του συκωτιού σου το οποίο αυτές τις στιγμές περνάει πραγματικά δύσκολα.
- Οι κάψουλες φυτικού άνθρακα, λένε ότι έχουν την ικανότητα να απορροφούν το αλκοόλ που υπάρχει στο στομάχι. Τώρα, να μου πεις που θα βρεις κάψουλες φυτικού άνθρακα; Σε ένα κατάστημα με βιολογικά και θα τις έχεις πάντα στην τσέπη σου. Γιατί πρώτη φορά μεθάς ή τελευταία;
- Κάνε μια άσκηση. 50 κοιλιακούς για παράδειγμα. Ή τροχάδην γύρω από το τετράγωνο. Ή αναρρίχηση στην πολυκατοικία από τις τέντες. Η άσκηση διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και έτσι το αλκοόλ θα μεταβολιστεί πιο γρήγορα. Μη με ρωτάς, πως θα κάνεις άσκηση όταν το μόνο που καταφέρνεις είναι να περπατάς κάνοντας 8αρια.
Δεν έπινα εγώ όλο το βράδυ, εσύ έπινες. Κουνήσου.
- Στα καταστήματα με υγιεινές τροφές θα βρεις και ένα φανταστικό τσάι που βοηθά στην αποτοξίνωση του συκωτιού και είναι ένα και ένα για το μεθύσι. Η γεύση του είναι αποθαρρυντική εντελώς κάτι που, επίσης, βοηθά στην επανένταξη σου στους κανονικούς ρυθμούς ζωής, γιατί σε κάνει να σιχτιρίζεις και το αλκοόλ και το βράδυ που πέρασες μαζί του.
μεθυσμένος, μεθυσμενο πως να συνεφερεις εναν, πως να συνεφερεις εναν μεθυσμενο, γυρισε παλι μεθυσμενος, ειμαι μεθυσμενος, ειμαι μεθυσμενη, τι κάνουμε σε περίπτωση μέθης

- Επιστήμονες έχουν παρατηρήσει ότι οι νυχτερίδες συχνά μεθάνε από ένα cocktail που βρίσκουν μέσα σε φρούτα και όταν τους συμβαίνει αυτό τρέχουν να βρουν φρουκτόζη σε άλλα φρούτα για να ξαναβρούν τις ισορροπίες του. Αν με αυτό τον τρόπο τα καταφέρνει η νυχτερίδα που είναι αμάθητη και στα ξύδια, δεν θα τα καταφέρεις και εσύ που είσαι πρώτο νυχτοπούλι; Βουρ στη φρουκτόζη, λοιπόν!
- Για να συνέλθεις, επίσης, πρέπει να προσφέρεις στον οργανισμό σου την απαραίτητη βιταμίνη Β την οποία του την στέρησες όταν τον στρέσαρες πίνοντας τη μια τεκίλα πίσω από την άλλη. Τι λες για μια πολυβιταμίνη;
- Κατέβασε δυο κουταλιές πικάντικη μουστάρδα. Δεν θα σε ξεμεθύσει αλλά θα καταφέρει να σε κάνει να μην βρωμάς ποτό στα δέκα μέτρα. Εσύ μπορεί να ήπιες και να την πληρώνεις τώρα, οι γύρω σου, όμως, γιατί να ταλαιπωρούνται;
- Κοιμήσου. Ναι, το ξέρω ότι δεν είναι ένας άμεσος τρόπος για να συνέλθεις αλλά και το να τρέχεις πάνω κάτω τα πάρκα, να ψάχνεις βιταμίνες, να κάνεις κρύα ντους και να βράζεις ζωμό κότας δεν είναι και πάλι το πιο εύκολο στην κατάσταση σου.

Οπότε, κοιμήσου και όταν ξυπνήσεις πες την ηρωική φράση «δε θα ξαναπιώ ποτέ!». Έτσι, για το καλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου