Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ήπιατε και ξυπνήσατε με….λάθος άτομο; Δείτε γιατί…

Έχετε ξυπνήσει και δίπλα σας βλέπετε έναν άνθρωπο, με τον οποίο ποτέ δεν θα κάνατε σεξ…και δυστυχώς ήδη το έχετε κάνει. Βρίσκεστε σε κατάσταση σοκ: «τι έκανα χτες;», «που ήμουν» και ως δια μαγείας θυμάστε: ήπιατε πολύ το προηγούμενο βράδυ…και κάπως έτσι καταλήξατε στο κρεβάτι με κάποιον/α που δεν σας αρέσει…

stranger-bed

Το ποτό σας…μάγεψε! Κι όμως σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, το αλκοόλ που εμπεριέχεται στα οινοπνευματώδη ποτά, όταν υπερβαίνει τη επιτρεπτή ποσότητα πόσης, εκτός από τις γνωστές βλαβερές συνέπειες που έχει στον οργανισμό, αλλάζει και τον τρόπο μέσα από τον οποίο βλέπουμε τους ενδιαφέροντες και μη στόχους. Δηλαδή ακόμα και αν κάποιος/α δεν σας αρέσει ιδιαίτερα, εκείνη τη στιγμή τον/ην βλέπετε με άλλο μάτι.


Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της μελέτης Barry Jones, «έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές να ξυπνούν κυρίως νεαρής ηλικίας άτομα και να αντικρίζουν κάποιον που δεν αναγνωρίζουν ή δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που είχαν πλάσει στο μυαλό τους. Μάλιστα οι συμπεριφορές αυτές έχουν άμεση σχέση με σεξ χωρίς προφυλακτικό που παραπέμπει σε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, αύξηση κρουσμάτων HIV, λοιμώξεων και εκτρώσεων».

Στη μελέτη έλαβαν μέρος έλαβαν μέρος 80 εθελοντές (40 άνδρες – 40 γυναίκες) από 18 ετών έως 26. Ανάμεσα στα πειράματα, οι εθελοντές κατανάλωναν αλκοόλ ή όχι και έπρεπε να βαθμολογήσουν την ελκυστικότητα προσώπων που μέσω οθόνης ηλεκτρονικού υπολογιστή παρουσίαζαν οι καθηγητές.

«Το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο: ότι η υπερβολική πόση οινοπνεύματος καθοδηγεί τα άτομα», επισημαίνουν οι ειδικοί. Όπως εξηγούν το αλκοόλ παρασύρει τα άτομα χρησιμοποιώντας την έμφυτη ανάγκη του φλέρτ και επιλέγουν χωρίς να έχουν κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό τους. Διεισδύει στο αίμα τους και στον εγκέφαλό τους και δεν βλέπουν τίποτα περισσότερο από αυτό θα ήθελαν πραγματικά να έχουν! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου