Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Σώσε το συκώτι σου... Ανάκτησε τις δυνάμεις του ήπατός σου και αποτοξίνωσε τον οργανισμό σου.



Έχεις βομβαρδίσει με κακή διατροφή και αλκοόλ το όργανο που μετέχει στις πιο σημαντικές λειτουργίες του μεταβολισμού σου; Ανάκτησε τις δυνάμεις του ήπατός σου και αποτοξίνωσε τον οργανισμό σου.

1. Ξύπνα με τη Μυρωδιά του Καφέ 

Σύμφωνα με έρευνα του Journal of National Cancer Institute, ένα ή δύο φλιτζάνια σκέτου καφέ μειώνουν στο μισό τις πιθανότητες καρκίνου του ήπατος. Αγγλική έρευνα επίσης δείχνει πως ο ελαφρώς καβουρδισμένος καφές έχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από τον καλά καβουρδισμένο. Μην μπερδεύεσαι: ο irish coffee δεν μετράει.

2. Πάρε Παράδειγμα από τα Γαϊδούρια 

Ωραίο φυτό δεν είναι. Το βλέπεις να φυτρώνει σε άγονα μέρη. Η αγαπημένη τροφή, όμως, των γαϊδουριών είναι ένα βότανο, που προσφέρει σταθερότητα στο συκώτι. Κάψουλες γαϊδουράγκαθου που είναι εμπλουτισμένες με σιλυμαρίνη βοηθούν στην ανάρρωση του ήπατος, που έχει υποστεί κακή μεταχείριση (βρες τες στο www. hollandbarrett. com).

3. Οργανώσου για το Ταξίδι 

Η ηπατίτιδα Α μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερο κακό στο συκώτι σου απ’ ό,τι το αλκοόλ στον Τζορτζ Μπεστ. «Κάνε εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας Α τέσσερις έως έξι εβδομάδες προτού ταξιδέψεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, την Αφρική ή την Ασία» συμβουλεύει το British Liver Trust.

4. Συμπλήρωσέ το 

Πειράματα σε ποντίκια δείχνουν ότι τα συμπληρώματα πρωτεϊνών βοηθούν στην ανάρρωση κατεστραμμένων συκωτιών. «Αυτό μπορεί να ισχύει και στους ανθρώπους» λέει ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα Harihara Mehendale. Συμβουλέψου το γιατρό σου για ένα κοκτέιλ πρωτεϊνών, που να περιέχει ορό γάλακτος και γλουταμίνη.

5. Λευκή Δύναμη 

Αν τρως 200 γραμμάρια γιαουρτιού την ημέρα, μειώνεις αισθητά τις πιθανότητες να αποκτήσεις παχύ και άρρωστο συκώτι, σύμφωνα με την Anna Mae Diehl, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins στις ΗΠΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου