Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

21 Κανόνες Διατροφής για να δείχνεις Καλύτερος, να νιώθεις Καλύτερα και να έχεις Περισσότερη Ενέργεια



1. Δώσε προσοχή σε ότι ‘δεν βγάζει νόημα”. Δεν υπάρχουν μαγικά χάπια, μαγικοί ζωμοί η σούπερ φαγητά στην αγορά που να κάνουν θαύματα. Μην πέφτεις θύμα πολύ-υποσχόμενων μεθόδων αδυνατίσματος διάφορων εταιριών. Το μόνο που θα επιβαρύνεις είναι η υγεία σου και η τσέπη σου.

2. Φάε ένα λαχανικό ή κάποιο φρούτο με κάθε σου γεύμα. Προτίμησε  τα πιο σκούρα  σε χρώμα όπως βατόμουρα και φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι.

3. Φάει πρωινό. Κάθε μέρα! Αρκεί να είναι μία υγιεινή επιλογή όπως ασπράδια αυγών, φρούτα και από υδατάνθρακα προτίμησε την βρώμη. Πάντα όμως να τρως μια καλή ποσότητα πρωτεΐνης.

4. Βάλε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα η σνακ που τρως. Η πρωτεΐνη θα σε βοηθήσει να χορτάσεις, θα βοηθήσει την ανάπτυξη των μυών σου, θα σε γεμίσει με όλα τα απαραίτητα αμινοξέα και θα σε βοηθήσει να κάψεις λίπος.

5. Ξεκίνα κάθε μέρα με ένα ποτήρι νερό. Αυτό να είναι το πρώτο πράγμα που βάζεις στον οργανισμό σου. Παγωμένο νερό! Ότι χρειάζεται ο οργανισμός σου μετά από 7+ ώρες νηστείας.

6. Πιες 2 ποτήρια νερό πριν από ΚΑΘΕ γεύμα. Θα χορτάσεις γρηγορότερα και θα κοντρολάρεις πιο εύκολα τις θερμίδες σου.

7. ΜΗΝ πίνεις τις θερμίδες σου. Πολλές από τις θερμίδες που τρώμε κρύβονται σε ροφήματα έτοιμου τσαγιού, αναψυκτικά κλπ. Οι Αμερικάνοι καταναλώνουν περίπου 450 θερμίδες μόνο από υγρά! Πιες καλύτερα νερό και σε ένα χρόνο θα έχεις χάσει μέχρι και 20 κιλά. Πραγματικά..

8. Σκέψου φυτικές ίνες και όχι υδατάνθρακες. Το ζήτημα δεν είναι να κόψεις τους υδατάνθρακες αλλά να τους αντικαταστήσεις με ποιοτικούς. Και εδώ εννοώ προϊόντα ολικής άλεσης η ακατέργαστους υδατάνθρακες όπως η βρώμη η το καστανό ρύζι. ΜΗΝ το ρίξεις όμως στα δημητριακά ολικής μιας και έχουν αρκετή ζάχαρη.

9. Το περισσότερο δεν σημαίνει και καλύτερο. Επειδή οι φυτικές ίνες κάνουν καλό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσεις να καταναλώνεις 100 γραμμάρια ινών την ημέρα. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μην μπορείς να φύγεις απο την τουαλέτα ή να ανυπομονείς να φύγει η κοπέλα σου για να ελευθερώσεις τον Αίολο που έχεις μέσα σου!  25 γραμμάρια φυτικές ίνες την ημέρα είναι αρκετά. Στα πάντα να βάζεις μέτρο.

10. Πάρε Fish Oil ( λιπαρά ψαριού). Οι περισσότεροι άνθρωποι με την διατροφή που ακολουθούμε δεν προσλαμβάνουμε αρκετά ω-3 και υπάρχει μεγάλη δυσαναλογία με τα ω-6. Είναι φθηνό συμπλήρωμα.

11. Η αλλαγή πάντα δουλεύει. Το να πηδάς όμως από δίαιτα σε δίαιτα επειδή υπόσχεται καλύτερα αποτελέσματα δεν θα σε ωφελήσει. Μείνε σε κάτι απλό και ακολούθησε απλούς κανόνες. Εξάλλου η σωστή διατροφή είναι κάτι πολύ απλό.

12. Φάε φασόλια. Τα φασόλια είναι τέλεια πηγή υδατανθράκων, έχουν σούπερ ψηλά ποσοστά φυτικών ινών και αρκετή ποσότητα πρωτείνης που θα σε “γεμίσει”. Επίσης έχουν πολλά μέταλλα και βιταμίνες.

13. Κάνε το σχέδιο σου. Το σαββατοκύριακο φτιάξε την λίστα για το μενού της εβδομάδας και προγραμμάτισε τα γεύματα σου. Το σωστό πρόγραμμα κανέναν δεν έβλαψε.

14. Φάε συχνά γεύματα. Δεν χρειάζεται να είναι 6 φορές την ημέρα. Απλά φρόντισε να τσιμπήσεις ένα γρήγορο σνακ ανάμεσα στα κύρια γεύματα σου.

15. Κάνε τα φρούτα/λαχανικά την βάση του πιάτου σου. Για παράδειγμα, θες να φας βρώμη με φράουλες. Γέμισε πρώτα το μπολ με τις φράουλες και στο τέλος πρόσθεσε την βρώμη. Θες κοτόπουλο; Γέμισε το πιάτο με λαχανικά αντί για ρύζι κι βάλε από πάνω το κοτόπουλο.

16. Φρόντισε οι περισσότεροι υδατάνθρακες να προέρχονται από τα λαχανικά και τα φρούτα σου.

17. Το επιδόρπιο που και που χρειάζεται. Αντί να τρως μέρα παρά μέρα παγωτό διαίτης φάε 1 φορά την εβδομάδα κανονικό παγωτό, φουλ στην θερμίδα και ευχαριστήσου το!

18. ΟΧΙ στην πρόσθετη ζάχαρη. Κάνει ζημιά στην υγεία σου και προσπάθησε να την αποφεύγεις όσο δύσκολο και να είναι. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί κορυφαίοι γιατροί την αποκαλούν Λευκό Άγγελο του Θανάτου.

19. Τα συμπληρώματα είναι στολίδια. Αν δεν έχεις τον βασικό κορμό που είναι η διατροφή, ο ύπνος και η άσκηση μην περιμένεις τα συμπληρώματα να κάνουν κάτι.

20. Μην τρως βλέποντας τηλεόραση. Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι αν τρως με τηλεόραση τρως περισσότερο.

21. Φάε λιγότερο. Τα τελευταία 40 χρόνια, η ημερήσια πρόσληψη θερμίδων έχει του μέσου ανθρώπου έχει αυξηθεί κατά 800 θερμίδες!! ΟΧΤΑΚΟΣΙΕΣ!! Γι αυτό  έχει αυξηθεί και το ποσοστό παχυσαρκίας. Φάε μέχρι να νιώσεις ικανοποιημένος και όχι σκασμένος.


Το κλειδί της επιτυχίας είναι να αναλάβεις δράση και να αρχίσεις από τώρα και όχι από Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου