Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Το τρίπτυχο των κοιλιακών!

Ο κυριότερος παράγοντας γράμμωσης για οποιαδήποτε μυϊκή ομάδα και κυρίως για τους κοιλιακούς είναι η διατροφή.
Λανθασμένα οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν τη λέξη διατροφή με τη κατάργηση του φαγητού ή στην καλύτερη περίπτωση τον υποσιτισμό. Τεράστιο λάθος! Μικρά και τακτικά γεύματα ανά τρεις με τέσσερεις ώρες θα δώσουν ώθηση στο μεταβολισμό (5-6 γεύματα την ημέρα).

κοιλιακοί, tips για κοιλιακους, tips για τελειους κοιλιακους, γραμμωση κοιλιακων, γυμναστικη κοιλιακοι, πως να γυμνασω τους κοιλιακους μου, ενδυναμωση κοιλιακων, ασκησεις για κοιλιακους, διατροφη για κοιλιακους

Τι πρέπει να τρώω;
Ο μόνος τρόπος διατροφής που θα μας κάνει να δούμε κοιλιακούς είναι η δίαιτα με χαμηλούς υδατάνθρακες (ζυμαρικά, πατάτες, ψωμί, ρύζι κτλ) και υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης (κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, γάλα, γιαούρτι κτλ). Η λήψη των υδατανθράκων πρέπει να γίνεται στα γεύματα πριν την προπόνηση ενώ οι πρωτεΐνες αμέσως μετά. Προσοχή όταν εννοούμε χαμηλή πρόσληψη εννοούμε λιγότερους και όχι καθόλου.

Αερόβια άσκηση
Τουλάχιστον δυο με τρεις φορές την εβδομάδα αερόβια άσκηση. Διάλεξε μια αερόβια άσκηση που σου ταιριάζει (τρέξιμο, κολύμπι, ποδήλατο) και προπονήσου συστηματικά. Δεν έχει μεγάλη σημασία η ένταση της άσκησης όσο η διάρκεια. Σαράντα πέντε λεπτά με μια ώρα είναι ο ιδανικός χρόνος εξάσκησης.

κοιλιακοί, tips για κοιλιακους, tips για τελειους κοιλιακους, γραμμωση κοιλιακων, γυμναστικη κοιλιακοι, πως να γυμνασω τους κοιλιακους μου, ενδυναμωση κοιλιακων, ασκησεις για κοιλιακους, διατροφη για κοιλιακους

Σε περίπτωση που δεν έχουμε αρκετό χρόνο για εξάσκηση μπορούμε να προπονηθούμε πολύ πρωί απευθείας μετά το πρωινό ξύπνημα. Ο άνθρωπος όταν ξυπνάει έχει πολύ χαμηλά επίπεδα ενέργειας. Έτσι εάν δοκιμάσει να προπονηθεί ακριβώς εκείνη τη στιγμή ο οργανισμός του θα επιστρατεύσει πολύ συντομότερα την αποθηκευμένη ενεργεία που βρίσκεται υπό μορφή λίπους. Αυτό σημαίνει λιγότερο χρόνο εξάσκησης (20-25min) γρήγορο αποτέλεσμα.

Στοχευμένη εξάσκηση κοιλιακών
Όσο αρνούμαστε να ακολουθήσουμε ειδικούς τρόπους εξάσκησης και αναλωνόμαστε σε κλασικές ρουτίνες, χωρίς κανένα συγκεκριμένο στόχο, χάνουμε απλά το χρόνο μας. Και αυτό δεν είναι το μόνο λάθος που κάνουμε.

Λάθος πρώτο
Γυμνάζω κάθε ημέρα τους κοιλιακούς μου. Οι κοιλιακοί λειτουργούν σαν οποιαδήποτε άλλη μυϊκή ομάδα και χρειάζονται τουλάχιστον 48 ώρες για να αναρρώσουν μετά από κάθε προπόνηση. Θυμήσου ότι όταν γυμνάζεις μια μυϊκή ομάδα απλά της δίνεις ένα ερέθισμα να αναπτυχθεί, εάν δεν ξεκουραστεί και δεν γίνει η απαραίτητη πρόσληψη πρωτεΐνης δεν θα το πετύχει ποτέ.

κοιλιακοί, tips για κοιλιακους, tips για τελειους κοιλιακους, γραμμωση κοιλιακων, γυμναστικη κοιλιακοι, πως να γυμνασω τους κοιλιακους μου, ενδυναμωση κοιλιακων, ασκησεις για κοιλιακους, διατροφη για κοιλιακους

Λάθος δεύτερο
Θέλω να κάνω αυτές μονό τις ασκήσεις γιατί αυτές με πιάνουν. Από τα μεγαλύτερα λάθη που γίνονται στα γυμναστήρια είναι η επανάληψη των ιδίων ασκήσεων. Δεν υπάρχει άσκηση που να μας πιάνει για πάντα, ο οργανισμός έχει μια απίστευτη ικανότητα να προσαρμόζεται με συνέπεια να μην έχει πλέον κίνητρο να αναπτυχθεί.

Λάθος τρίτο
Σταμάτα επιτέλους να κάνεις τις ασκήσεις που σου έδειξαν στο Δημοτικό. Η γυμναστική σαν επιστήμη έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια. Συμβουλεύσου ένα επαγγελματία γυμναστή (επαγγελματίες γυμναστές είναι οι απόφοιτοι Πανεπιστημιακών γυμναστικών σχολών και μόνο). Οι κλασικές ασκήσεις κοιλιακών είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων πολυμυικές ασκήσεις χωρίς κανένα στόχο, που συνήθως δεν γυμνάζουν κοιλιακούς.

Λάθος τέταρτο 
Οι περισσότεροι ασκούμενοι έχουν την τάση να κάνουν άπειρους κοιλιακούς με πολύ γρήγορο ρυθμό, εξασκώντας ουσιαστικά περισσότερο καρδιά και πνεύμονες και λιγότερο τους κοιλιακούς. Και αυτή η μυϊκή ομάδα θέλει ένταση για να αναπτυχθεί, δηλαδή αργό και αυστηρό ρυθμό εκτέλεσης σε συνδυασμό με ειδικές ασκήσεις που απομονώνουν.

Συμπέρασμα
Δυστυχώς αν δεν εφαρμόσουμε όλα αυτά μαζί κοιλιακούς δεν θα δούμε ποτέ. Αυτό συμβαίνει με τους περισσοτέρους ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν πάρα πολύ και στο τέλος απογοητεύονται. Εξαίρεση αποτελεί μια ειδική κατηγορία ανθρώπων με μεσομορφικό σωματότυπο οι οποίοι με μεγάλη ευκολία μπορούν να δουν γράμμωση.

Για όλους εμάς τους υπολοίπους υπάρχουν οι παραπάνω κανόνες οι οποίοι τηρούνται ευλαβικά έως το καλοκαίρι εάν θέλουμε να σώσουμε την παρτίδα στο τέλος.
source: galsnguys.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου