Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

5 διατροφικοί μύθοι για το κάψιμο λίπους!

Κατά καιρούς πολλά έχουμε διαβάσει και πολλά έχουμε ακούσει για το κάψιμο λίπους. Υπάρχουν tips που πραγματικά βοηθούν, υπάρχουν όμως και άλλα τα οποία δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα και σπαταλούν το χρόνο σου χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα.




Μύθος Νο 1

Αν αυξήσεις τα γεύματα μέσα στην ημέρα, θα αυξήσεις το μεταβολισμό σου.

Δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο μεταβολισμός αυξάνεται με την αύξηση των γευμάτων. Μάλιστα πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η συνολική απώλεια ενέργειας είναι ίδια όσο συχνά κι αν είναι τα γεύματα. Άλλωστε σημασία έχει η ποιότητα και η ποσότητα κάθε γεύματος και όχι η συχνότητα.


Μύθος No 2

Πρέπει να τρως πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα.

Παρόλο που δεν είναι κακό τα γεύματα σου να περιλαμβάνουν πρωτεΐνη, αν πάρεις την συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα, δεν έχει σημασία πότε και με τι συχνότητα θα τη λάβεις. Μπορεί για παράδειγμα να τρως τροφές με πρωτεΐνη μόνο το μεσημέρι και καθόλου την υπόλοιπη ημέρα. 

Μύθος No 3

Κόψε αμέσως θερμίδες

Το να κόψεις εντελώς τροφές από τις οποίες λαμβάνεις παραπάνω θερμίδες ημερησίως δεν θα σε βοηθήσει να αλλάξεις τρόπο ζωής.. Αντιθέτως, σε κουράζει γρήγορα, επιστρέφεις στις παλιές συνήθειες και παίρνεις αμέσως τα κιλά που έχασες μαζί με λίγα παραπάνω. Η διατροφή σου πρέπει να ανταποκρίνεται στον τρόπο ζωής και τις ανάγκες του οργανισμού σου. Δεν τρως 1 μαρουλάκι την ημέρα αν δουλεύεις 10ωρο σε οικοδομή.

Καλύτερα να μειώσεις μερικές τροφές, όπως fast food , μπισκότα, σοκολάτες, αλκοόλ(το οποίο έχει πάρα πολλές θερμίδες), χυμούς από τοsupermarket που είναι γεμάτοι ζάχαρη παρά να τις κόψεις τελείως. Στη συνέχεια μπορείς να τα αντικαταστήσεις με άλλα. Για παράδειγμα, να πίνεις φυσικούς χυμούς αντί για έτοιμους.

Μύθος No 4


Κατανάλωσε μόνο light προϊόντα για να χάσεις λίπος.

Δεν σε παχαίνει το λιπαρό τυρί. Σε παχαίνει το γεγονός ότι τρως ένα κιλό λιπαρό τυρί μέσα σε 3 ημέρες.

Τα light τρόφιμα διαφημίζουν ότι δεν έχουν λιπαρά και πράγματι δεν έχουν αλλά για να γίνουν νόστιμα κάτι πρέπει να έχουν… Είναι γεμάτα ζάχαρη. Στην πραγματικότητα λοιπόν φορτώνεσαι θερμίδες καταναλώνοντας τέτοια τρόφιμα, γιατί νομίζοντας ότι έχεις απαλλαχθεί από τα λιπαρά, τρως μεγαλύτερες ποσότητες. Επιπλέον πώς να στο πω… δεν υπάρχει light nutella.

Αυτό που πρέπει να αλλάξεις είναι η ποσότητα του φαγητού. Μια ισορροπημένη διατροφή δεν έχει ανάγκη από light μπισκότα.

Μύθος No 5

Απόφυγε τα φρούτα γιατί έχουν ζάχαρη.

Τα φρούτα έχουν ζάχαρη αλλά για να πάρεις ζάχαρη ικανή να σου προσθέσει κιλά θα πρέπει να καταναλώσεις ένα φορτηγό φρούτα. Τα φρούτα είναι πηγή βιταμινών και μόνο κακό δεν μπορούν να προκαλέσουν στη διατροφή σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου