Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

9 τρόποι για να νιώσεις καλύτερα!!

Έχει αρχίσει να μπαίνει ο χειμώνας για τα καλά.


Βροχερές μέρες, νυχτώνει γρήγορα, η διάθεση κάνει οριζόντιες βουτιές και η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ λες και μέχρι την αλλαγή του χρόνου πρέπει να γίνουν τα πάντα.



Το «ουφ» σου βγαίνει πιο αυθόρμητα και από την καλημέρα. Νιώθεις ότι κάτι πρέπει να κάνεις για να την βγάλεις καθαρή. Ε, ναι. Κάτι πρέπει να κάνεις. Να αλλάξεις λίγο την καθημερινότητα σου. Με απλά πράγματα και χωρίς να τινάξεις την μπάνγκα στον αέρα.
Για πάρε λίγο μάτι αυτές τις ιδέες.

- Κοιμήσου νωρίς. Όχι μόνο γιατί ο ύπνος θρέφει τα παιδιά, τα κύτταρα κ.λ. αλλά περισσότερο γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο, θα ξυπνήσεις και νωρίς. Έτσι, θα εκμεταλλευτείς τις πρώτες ώρες της μέρας προς όφελος σου. Το πρωινό jogging είναι εκπληκτικά αναζωογονητικό και σε κάνει να νιώθεις όμορφα. Επιπλέον, σε βοηθά να φτιάξεις τη σχέση σου με τον εαυτό σου. Και να κάνεις και κορμάρα.

Λίγο το έχεις;;;




- Κάνε τονωτικά διαλείμματα μέσα στη μέρα ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική. Είναι και αυτό το spotify που σου απλουστεύει τη ζωή. Μήπως να το δοκιμάσεις; Ξέρεις, ακουστικά, κλειστά μάτια, σύνδεση με Κάιρο και ας τους άλλους να χτυπιούνται για τα deadlines.

- Μπούκωσε μερικά συμπληρώματα. «Όπως Αμερική» ένα πράγμα. Τι νομίζεις ότι εκεί στη ξενιτιά με burgers κρατιούνται όλη τη μέρα; Βρες τις σωστές βιταμίνες, επέλεξε και κάτι με ginseng και νιώσε το μέσα σου να δυναμώνει και να στηρίζει το έξω σου.

- Αν δεν έχεις, βρες μια σχέση. Τα δύσκολα γίνονται πιο απλά όταν μοιράζονται. Ναι, μπορεί να είναι λίγο σχέση/ δεκανίκι αλλά μην έχεις τύψεις γι αυτό. Όλοι πάνω- κάτω στην ίδια φάση είναι. Μπορεί και ο άλλος να μη λιώνει για πάρτη σου απλά να θέλει να κάνει και αυτός τη δουλίτσα του.

- Κλείσε την τηλεόραση. Βγάλ’ την από την πρίζα και ξήλωσε τον αποκωδικοποιητή. Κάνε κάτι, τέλος πάντων, για να μην βλέπεις ειδήσεις, παραγωγές Ουγκάντας και ταινίες που είναι περασμένων δεκαετιών και ξεχασμένων ηθοποιών. Όλη αυτή η μιζέρια που έχει μαζευτεί στα κανάλια, ψάχνει κάπου να εκτονωθεί. Δεν είναι καλύτερο να μην επιτρέψεις να εισβάλλει στο σπίτι σου; Διάβασε ένα βιβλίο καλύτερα. Ή πήγαινε μια βόλτα. Πιες ένα ποτό. Βρες έναν άνθρωπο και μίλησε.

Θυμάσαι πως γίνεται αυτό έτσι;




- Φύγε ένα Σαββατοκύριακο μακριά από την πόλη. Αν έχεις χωριό, θα σου είναι εύκολο. Αν δεν έχεις χωριό, θα έχεις φίλο με χωριό και απλώς θα πρέπει να τον πείσεις να φύγετε μαζί. Και αυτό δεν το λες και δύσκολο. Ακόμα και 2 μέρες είναι αρκετές για να πάρεις μια ανάσα, να σπάσεις τη μονοτονία, να μαζέψεις σαλιγκάρια και να πιεις τριά- τέσσερα καραφάκια τσίπουρο σε μια πλατεία που θα σε κάνει να θυμηθείς πως “la vita e bella” ακόμα και όταν δεν το βλέπεις.

- Άρχισε να φοράς χρωματιστά ρούχα, να σημειώνεις με φλούο μαρκαδόρο, να κρατάς κόκκινη ομπρέλα και να κοιμάσαι σε σεντόνια με καρδούλες και αστεράκια. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους τα χρώματα μας φτιάχνουν τη διάθεση και ό,τι συνδέεται με την παιδική μας ηλικία, μας χαλαρώνει και μας γεμίζει ζεστασιά. Μήπως να βλέπεις μερικά επεισόδια looney tunes πριν πέσεις για ύπνο;



- Κόψε το κάπνισμα, το αλκοόλ, τα προφιτερόλ, τις πίτσες και τους τοξικούς ανθρώπους. Οι ελεύθερες ρίζες μας γερνούν, οι ελεύθερες θερμίδες μας βαραίνουν και οι ελεύθεροι μαλάκες μας καίνε τον εγκέφαλο.

- Προσπάθησε να βλέπεις μια φορά την εβδομάδα τους φίλους σου. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, όσοι έχουν πολλούς φίλους ζουν περισσότερα χρόνια. Εσύ, θέλεις απλώς να την βγάλεις καθαρή μέχρι τις γιορτές.

Ε, θα τα καταφέρεις δεν γίνεται!

Λοιπόν, άρχισε από Δευτέρα την αλλαγή του προγράμματος και κατέγραφε την πορεία ανόδου της διάθεσης σου. Να δεις πως αν ακολουθήσεις πιστά τις συμβουλές μας, τα Χριστούγεννα θα σε βρουν με τόση χαρά που θα θέλεις να μεταμορφωθείς σε Άγιο Βασίλη.



Χοχοχοχοχοχο. 

source:galsnguys.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου