Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Διεθνές βραβείο για το Yamaha ΜΤ-09



Διακρίθηκε στο διαγωνισμό «iF Design Award»
Το MT-09 διακρίθηκε με το διεθνούς κύρους βραβείο «iF Design Award 2014» στην κατηγορία σχεδιασμού προϊόντος, όπως ανακοίνωσε η Yamaha Motor Co, Ltd.

Τα βραβεία σχεδιασμού iF ξεκίνησαν να απονέμονται το 1953 από το διεθνή οργανισμό προώθησης σχεδιασμού «Industrie Forum Design», με έδρα το Ανόβερο της Γερμανίας.

Κάθε χρόνο επιλέγονται για να διαγωνιστούν τα κορυφαία σχέδια βιομηχανικών προϊόντων στις κατηγορίες καλύτερης επικοινωνίας, καλύτερου προϊόντος και καλύτερου concept.

Για το 2014 υπέβαλαν συμμετοχή υποψήφιοι από 55 χώρες και ειδικά στην κατηγορία σχεδιασμού προϊόντος προκρίθηκαν 1.220 σχέδια μέσα από μία ευρύτατη σειρά προτάσεων.

Το MT-09 διαθέτει ένα νέας σχεδίασης τρικύλινδρο κινητήρα 850 κ.εκ. βασισμένο στην τεχνολογία Crossplane, που εξασφαλίζει άμεση αίσθηση της κίνησης του πίσω τροχού όταν ο αναβάτης επιταχύνει. Το μοντέλο αυτό προσφέρει σπάνια ακρίβεια χειρισμών, μεταφράζοντας ακαριαία τις προθέσεις του αναβάτη σε πράξη.

Ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου μοντέλου συνδυάζει διαφορετικά στοιχεία, το γυμνό με το supermotard, μία οπτικά εμπροσθόβαρη σιλουέτα που προσφέρει ευκινησία και ελευθερία χειρισμών.

Ο Kazumasa Sasanami, επικεφαλής σχεδιασμού του Τμήματος Ανάπτυξης της «GK Dynamics Incorporated», του σχεδιαστικού οίκου που έχει επιλέξει να συνεργάζεται η Yamaha Motor Co. εδώ και χρόνια, δήλωσε:

«Όλοι στην ομάδα ανάπτυξης είμαστε ενθουσιασμένοι και υπερήφανοι που το MT-09 κέρδισε ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία σχεδιασμού στον κόσμο. Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να δημιουργήσουμε μία μοτοσυκλέτα που προσφέρει σπορ αίσθηση στην καθημερινή οδήγηση, ευχαρίστηση και σε χαμηλότερες ταχύτητες και θέση οδήγησης που επιτρέπει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων».

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε αφοσιωμένοι και προσανατολισμένοι στη δημιουργία ελκυστικών σχεδίων που οι αναβάτες θα μπορούν να απολαμβάνουν στην καθημερινότητα».









source:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου