Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Βασικές Βιταμίνες για τους Άνδρες!



Βασικό γνώρισμα των ανδρών πολλές φορές είναι ότι παραμελούν την υγεία τους και δεν εξασφαλίζουν τις απαραίτητες βιταμίνες μέσω της διατροφής τους που είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού τους. Υπάρχουν ορισμένες βιταμίνες όμως που είναι απαραίτητες ιδιαίτερα στους άνδρες και στις οποίες δεν θα πρέπει να υπάρχει κάποια έλλειψη.
Μια από αυτές είναι η Βιταμίνη C, ιδιαίτερα σημαντική για τους άντρες που γυμνάζονται συχνά ή έχουν προβλήματα με τη σκελετική τους δύναμη ή την υγεία των ούλων τους, ενώ βοηθά και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Παράλληλα μία ακόμα σημαντική βιταμίνη για τη λειτουργία του ανδρικού οργανισμού είναι η  Βιταμίνη Β12 καθώς είναι σημαντική για την σωστή λειτουργία των νεύρων, ενώ η έλλειψή της μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία. Η έλλειψή της, ιδιαίτερα σε άτομα που ακολουθούν μια χορτοφαγική δίαιτα, οδηγεί, εκτός των άλλων, σε κόπωση και λαχάνιασμα, γι’ αυτό είναι σημαντικό, όσοι ασκούνται να φροντίζουν να την περιλαμβάνουν στη δίαιτά τους.

Μια από τις γνωστότερες βιταμίνες που πρέπει να λαμβάνει ο κάθε άνδρας είναι η Βιταμίνη Ε, η οποία αυξάνει την παραγωγή τεστοστερόνης και μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση της ανδρικής γονιμότητας. Εκτός όμως από την αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης, η Βιταμίνη Ε μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία της ακμής, η οποία προσφέρει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση για τον οργανισμό, προσφέροντας καλύτερη καρδιακή λειτουργιά, ενώ ενισχύει και την εμφάνιση του δέρματος περιορίζοντας την εμφάνιση των ρυτίδων. Την ίδια συνεισφορά έχουν και οι
Βιταμίνες του Συμπλέγματος Β καθώς συμβάλουν στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας του οργανισμού αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο τη λίμπιντό.

Παράλληλα απαραίτητη είναι και η Βιταμίνη D καθώς βοηθά στην απορρόφηση και άλλων θρεπτικών συστατικών όπως είναι το ασβέστιο, με άμεσο αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία των οστών, ενώ και η Βιταμίνη Α συνεισφέρει στην καλύτερη λειτουργία των ματιών.

Όλες αυτές οι βιταμίνες  μπορούν να ληφθούν συνδυαστικά μέσα από ένα συμπλήρωμα πολυβιταμίνης που παρέχει στις απαραίτητες ποσότητες την καθεμία από αυτές.

Αναφορές
pathfinder.gr
clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου