Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Πως μπορεί να μας βοηθήσει η Maca!

H Maca είναι ένα ποώδες φυτό που καλλιεργείται στα ψηλά βουνά των Άνδεων του Περού, εδώ και χιλιάδες χρόνια. Πρόσφατα, τα πολλά οφέλη για την υγεία που μπορεί να προσφέρει η Maca έγιναν γνωστά στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Είναι γνωστή και ως ‘’Περουβιανό Τζίνσεγκ’’, το οποίο μεγαλώνει εκεί που καμία άλλη καλλιέργεια δεν ευδοκιμεί ,σε περισσότερα από 3.750 μέτρα.

Πολλοί άνθρωποι, που πάσχουν από διαταραχές άγχους θέλουν να αποφύγουν τις ανεπιθύμητες παρενέργειες που σχετίζονται με ορισμένα αγχολυτικά φάρμακα, για αυτό τον λόγο και χρησιμοποιούν την ρίζα αυτή. Η ρίζα Maca ,είναι γνωστή και ως Lepidium, είναι ένα προσαρμογόνο φυτό που μπορεί να έχει οφέλη στην βελτίωση της διάθεσης και στην μείωση των συμπτωμάτων του άγχους. Επιπλέον, σαν προσαρμογόνο που είναι μπορεί να παρέχει περισσότερη ενέργεια εάν αυτή είναι απαραίτητη, αλλά όταν αυτό δεν είναι αναγκαίο δεν προσφέρει υπερδιέγερση. Ως προσαρμογόνο φυτό ενισχύει το ανοσοποιητικό και αυξάνει την συνολική ζωτικότητα του σώματος κατά 10-15%. Σύμφωνα με τις περισσότερες μελέτες τα προσαρμογόνα φυτά χρησιμοποιούνται για την βελτίωση της προσαρμοστικότητας ολόκληρου του σώματος σε διαφορετικές και δύσκολες καταστάσεις και σε περίπτωση στρες.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2005 ‘’International Journal of Biomedical Science’’ έδειξε ότι τα συμπληρώματα διατροφής με ρίζα Maca μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά στην μείωση των επιπέδων άγχους σε εμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Αυτή η φαρμακευτική ρίζα μπορεί να προσφέρει ανακούφιση των συμπτωμάτων τόσο στην εμμηνόπαυση όσο και στην ανδρόπαυση, ενώ την ίδια στιγμή ,μπορεί να μειώσει την διαδικασία της γήρανσης ενδυναμώνοντας την λειτουργία του ορμονικού συστήματος που υποστηρίζει ιδανικά τα επίπεδα των οιστρογόνων, της προγεστερόνης, της τεστοστερόνης και των ανθρώπινων αυξητικών ορμονών.

Επιπλέον, ενώ η Maca δεν διαθέτει από μόνη της ορμόνες, παρέχει πολλά θρεπτικά συστατικά που τρέφουν το ενδοκρινικό σύστημα και υποστηρίζει τα επινεφρίδια και τον θυρεοειδή αδένα, για την παραγωγή ζωτικής σημασίας ορμονών, που οι δόσεις τους καθορίζονται από τις ανάγκες του κάθε ατόμου. Αυτό το μοναδικό μείγμα των θρεπτικών ουσιών μπορεί κανείς να το βρει στην σκόνη της ρίζας Maca και στα συμπληρώματα που δημιουργούνται από αυτή, μπορεί επίσης να συνεισφέρει στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας, στην σεξουαλική ανάπτυξη και στην αίσθηση ευεξίας.

Αναφορές:

• Naturalnews.com

• Livestrong.com

• Bewellbuzz.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου