Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

3 λόγοι για τους οποίους θα έπρεπε να «κόψουμε» τις τηγανιτές πατάτες!


3 λόγοι για τους οποίους θα έπρεπε να «κόψουμε» τις τηγανιτές πατάτες! - Κεντρική Εικόνα 
 
Ωραίο το αστείο αλλά οι τηγανιτές παπατούλες δεν κόβονται με τίποτα, ε; Και όμως το αγαπημένο φαγητό που ξετρελαίνει τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους, κρύβει μεγάλους διατροφικούς κινδύνους.
Το λαχταριστό συνοδευτικό κάθε φαγητού που είναι ομολογουμένως «κόλαση» για τους περισσότερους ανθρώπους, δεν είναι υγιεινό και το γνωρίζουμε αλλά τι ακριβώς μπορεί να προκαλέσει, το ξέρουμε; 

Οι γιατροί είναι κατηγορηματικοί για τα εξής παρακάτω:

1. Διαθέτουν τα απαγορευμένα λιπαρά «τρανς» τα οποία είναι καρκινογόνα. Αποδεδειγμένα ιατρικά, αυτά αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιοπαθειών, καρκίνου και διαβήτη. 

2. Αποτελεί τον χειρότερο υδατάνθρακα για τον οργανισμό μας. Οι πατάτες ως γνωστόν περιέχουν άμυλο και είναι φτιαγμένες από απλούς υδατάνθρακες. Αν λοιπόν δεν κάψουμε άμεσα αυτό των ειδών τους υδατάνθρακες, αποθηκεύονται στο σώμα μας με τη μορφή λίπους!

3. Τα κορεσμένα λιπαρά των τηγανιτών και στην περίπτωσή μας της πατάτας, μπορούν να οδηγήσουν στην απόφραξη των αρτηριών και στη δημιουργία θρόμβων, πράγμα πολύ επικίνδυνο για την υγεία. Τα τριγλυκερίδια με τα χρόνια ανεβαίνουν κατακόρυφα και αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για εγκεφαλικά επεισόδια και εμφράγματα. 
source:sportylife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου