Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Το αφροδισιακό βερίκοκο!

Το αφροδισιακό βερίκοκο! - Κεντρική Εικόνα

Πρόκειται για λατρεμένο φρούτο του καλοκαιριού, το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο ζενίθ του. Το βερίκοκο είναι πρώτης τάξεως τροφή και λόγω απόλαυσης, υγείας και άλλων... χρήσεων!
Ίσως ένα από τα πιο "μυστικά" αφροδισιακά, το βερίκοκο, θεωρείται ως ένα απόλυτα ερωτικό φρούτο καθώς έχει συνδυαστεί κατά καιρούς με το sex και την απόλαυση. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι διάσημοι συγγραφείς, όπως ο Σαίξπηρ, για παράδειγμα, δοξάσανε την επίδρασή του στον έρωτα, αλλά και κλινικές μελέτες που έχουν αναδείξει το εν λόγω φρούτο σαν πρώτης τάξεως υλικό  για ανεβασμένες ηδονικές καταστάσεις. Φυσικά, η ευεργετικότητα του βερίκοκου δεν σταματάει εκεί, μιας και προσφέρει γενναιόδωρα τις βιταμίνες του, τις φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά στοιχεία.

Όντως δημοφιλές φρούτο, χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως σε συνταγές. Συνδυάζεται απόλυτα και με άλλα φρούτα αλλά και σε πίτες, χωρίς να χάνει πολλές από τις θρεπτικές του ουσίες., γίνεται κομπόστα και καταπληκτικό γλυκό του κουταλιού. Έχοντας ισχυρές φυσικές γλυκαντικές ουσίες, αποτελεί πρώτης τάξεως επιλογή για δημιουργία παγωτού και μάλιστα από αυτά που δεν χρειάζονται επιπλέον ζάχαρη για να είναι γευστικά. Δοκιμάστε το, λοιπόν, με κάθε δυνατό τρόπο!
 source:sportylife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου