Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Πέντε τροφές που τρως... λανθασμένα!


Πέντε τροφές που τρως... λανθασμένα! - Κεντρική Εικόνα

1. Λαχανικά
Ο συνήθως λάθος τρόπος: Ψητά ή βραστά
Ο σωστός τρόπος: Στον ατμό
Η μετριασμένη ζέστη του ατμού βοηθάει στο να διατηρηθούν οι πολύτιμες ουσίες τους, ειδικά σε τροφές που συνήθως τρώγονται βραστές, όπως το κουνουπίδι ή το μπρόκολο. Στον ατμό μεγιστοποιούνται οι αντιοξειδωτικές τους ουσίες ή οι βιταμίνες άλλων λαχανικών.

2. Ντομάτα 
Ο συνήθως λάθος τρόπος: Ωμή
Ο σωστός τρόπος: Ζεστή (φουρνιστή, ελαφρώς ψημένη, σε σάλτσα)
Όταν η ντομάτα θερμαίνεται, αυξάνεται η δράση της ουσίας της που είναι υπερπολύτιμη για τον οργανισμό: της λυκοπένης. Προφανώς και είναι καλή και ωμή αλλά σε οποιαδήποτε μαγειρεμένη εκδοχή της, πολλαπλασιάζει τη συγκεκριμένη ουσία και τη δύναμή της!

3. Φράουλες
Ο συνήθως λάθος τρόπος: Κομμένες
Ο σωστός τρόπος: Ολόκληρες
Αν οι βιταμίνη C χάνεται γρήγορα από το πορτοκάλι, τότε αυτό συμβαίνει σε μεγαλύτερο βαθμό από τις φράουλες. Κάνε τις μια μπουκιά!

4. Κρασί (από μπουκάλι)
Ο συνήθως λάθος τρόπος: Αφήνοντας το κρασί να.... "αναπνεύσει" και το μπουκάλι ανοιχτό
Ο σωστός τρόπος: Σερβίροντάς το αμέσως μετά το άνοιγμα
Οι πολυφαινόλες και οι ευεργετικές ουσίες του κρασιού χάνονται όσο αυτό έρχεται σε επαφή με τον αέρα, ειδικά όταν είναι μέσα σε ανοιχτό μπουκάλι

5. Κατεψυγμένα λαχανικά/φρούτα
Ο συνήθως λάθος τρόπος: ... τα αγνοείς τελείως
Ο σωστός τρόπος: ... να τα εντάξεις στη διαίτά σου!
Έρευνες έχουν δείξει πως τα λαχανικά/φρούτα που καταψύχονται πάνω στο ζενίθ τους, διατηρούν περισσότερο τις θρεπτικές τους ουσίες, ειδικά τη βιταμίνη C και τις αντιοξειδωτικές ουσίες. Και αυτό γιατί είναι σαν να ... σταματά ο χρόνος που υπό οι άλλες συνθήκες θα δρούσε αρνητικά πάνω στα συγκεκριμένα προιόντα.
source: sportylife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου