Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

O τετράτροχος βασιλιάς της ταχύτητας!

Το γρήγορο αμάξι ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα όνειρα που έχουμε εμείς οι άνδρες. Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν προσπαθήσει να μας το εκπληρώσουν από το 1894 με το Benz velo που έφτανε τα 19 χιλιόμετρα την ώρα μέχρι και το 2010 με πολύ επιτυχία με τη Bugatti Veyron SS.



Η αυτοκινητοβιομηχανία Bugatti έβαλε στο εν λόγο όχημά της ιπποδύναμη 1200 ίππων από έναν κτηνώδη κινητήρα 16.4 λίτρων! Με συνδυασμό εξελιγμένης μελέτης μηχανικής μέχρι τη τελευταία βίδα αλλά και αεροδυναμικής επιτρέπει στη Bugatti Veyron να φτάσει τη τελική ταχύτητα των 431 χιλιομέτρων την ώρα! Συγκριτικά είναι η μισή σχεδόν ταχύτητα από αυτή που μπορεί να πιάσει το γνωστό αεροσκάφος Boeing 747. Είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής μέχρι σήμερα και ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς της κατηγορίας του.

Πριν λίγες μέρες όμως μία εταιρία με το όνομα Defining Extreme Cars θέλει να πάρει το στέμμα από τη Bugatti παρουσιάζοντας στο Ντουμπάι το Denver Sixteen.



Οι δημιουργοί αυτού του πρωτοτύπου με σχεδιασμό εμπνευσμένο όχι μόνο από γνωστά υπεραυτοκίνητα αλλά και από οχήματα που βλέπουμε σε ταινίες, ισχυρίζονται ότι θα έχει κινητήρα απόδοσης 5.000 ίππων χωρητικότητας ίδια με αυτή της Bugatti Veyron SS. Θα έχει επιτάχυνση από εκκίνηση σε στάση στα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα σε χρόνο 1,8 δευτερολέπτων. Ικανό να ξεπεράσει το αργό πια Ariel Atom που κάνει μόνο 2.3 δευτερόλεπτα. Για την τελική ταχύτητα που μπορεί να φτάσει δεν έχουν κατασκευαστεί ακόμα λάστιχα παραγωγής που μπορεί να υποστηρίξουν τον αριθμό των 560 χιλιομέτρων ανά ώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου