Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ένα μύθο θα σας πω...

Στο σημερινό μας άρθρο θα τονίσουμε μερικούς μύθους που διαιωνίζονται στα γυμναστήρια, τους οποίους δυστυχώς πολύς κόσμος ενστερνίζεται και μεταφέρει στους υπόλοιπους.

Είναι οι λεγόμενοι «μύθοι του γυμναστηρίου», κάποιοι που φυσικά είναι εντελώς ακίνδυνοι αλλά κάποιοι άλλοι μπορούν να προκαλέσουν κινδύνους στην υγεία σας.

Ξεκινάμε:

1. Φοράω πολλά ρούχα για να χάσω κιλά γρηγορότερα

Συνηθισμένο φαινόμενο, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες, διάφοροι «εύσωμοι» κύριοι και κυρίες, να εκτελούν (κυρίως) αερόβιες ασκήσεις ντυμένοι με μπουφάν, ζακέτες, γούνες, σκουφιά κλπ, λες και πρόκειται να παραστούν στο Παρνασσό για σκι. Η ένδυση αυτή είναι πολύ καλή αν χιονίζει έξω, αλλά όταν βρίσκεσαι στο γυμναστήριο οφείλεις να φοράς αθλητική περιβολή για άνετες κινήσεις. Ο βαρύς ρουχισμός το μόνο που επιτυγχάνει είναι αφυδάτωση από την αυξημένη εφίδρωση και συνέπεια αυτού είναι μειωμένη απόδοση σε κάθε είδους άσκηση. Το χειρότερο είναι ότι η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει περισσότερη ζημιά στον οργανισμό σας, οπότε πετάξτε ΤΩΡΑ τα ζεστά ρούχα και φορέστε ανθρώπινα για να προπονηθείτε.



2. Αν πλακωθώ στους κοιλιακούς, θα κάνω six-pack

Μαζί με ένα six-pack από μπύρες, ξέχασέ το. Οι κοιλιακοί, οι οποίοι είναι ίσως το μεγαλύτερο «βάσανο» για τους άντρες που δεν μπορούν να απαλλαγούν με τίποτα από το «σωσίβιο», δε πρόκειται να φτιάξουν μόνο με την αερόβια άσκηση και με ασκήσεις κοιλιακών από κάθε πιθανή γωνία (από το ταβάνι, από τη κάσα της πόρτας, από το πολυέλαιο κλπ). Χρειάζεται και κάτι άλλο, πολύ σημαντικό: καλή και σωστή διατροφή. Λιπαρές τροφές, ζάχαρη, αλκοόλ και συναφή πρέπει να βγουν από τη μέση αν θέλεις να έχεις ελπίδες και να είσαι σίγουρος ότι αυτό είναι (με διαφορά) το δυσκολότερο κομμάτι της γυμναστικής. Αν πραγματικά θέλεις να χτίσεις κοιλιακούς-πέτρα θα πρέπει να κάνεις πέτρα τη καρδιά σου και να μην τρως ό,τι υπάρχει στο ψυγείο ή να κατεβάζεις τους καταλόγους στις ταβέρνες. Το καθετί έχει το τίμημά του.



3. Μόνο το πρωί είναι η κατάλληλη ώρα για να γυμναστείς

Σε καμία περίπτωση. Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τον ίδιο τον άνθρωπο. Κάποιον τον εξυπηρετούν οι απογευματινές ώρες (π.χ. ο γράφων), κάποιος άλλος δε μπορεί να σηκώσει ένα αλτήρα μετά τις 12 το μεσημέρι. Οποιος σου πει δηλαδή ότι «κόψε το λαιμό σου, έλα πρωί (ή απόγευμα) για να φτιάξεις κορμί» αγνόησέ τον και κάνε τον block/delete από το facebook (λέμε τώρα). Ο μοναδικός που μπορεί να δώσει τη σωστή απάντηση είσαι εσύ: τέσταρε σε ποιες ώρες είσαι περισσότερο αποδοτικός και πήγαινε σε αυτές. Τα υπόλοιπα είναι για να έχουμε να λέμε.



4. Αν κοπανιέμαι στοχευμένα σε ένα σημείο, θα χάσω το λίπος γρηγορότερα

Θα’ θελες. Το σώμα μας είναι έτσι φτιαγμένο που δεν χάνει λίπος μόνο σε ένα συγκεκριμένο σημείο, αλλά συνολικά. Αλλιώς δεν θα ήμασταν άνθρωποι, αλλά πίνακες του Πικάσο. Οπότε αν στοχεύεις να χάσεις το λίπος στα χέρια, στα οπίσθια ή έχεις «ψωμάκια» επειδή το σώμα σου σκέφτηκε ότι ήταν καλή ιδέα να τα γεμίσει με λίπος εκεί, τότε μη του πας κόντρα, δε παίρνει από λόγια. Ξεκίνα πρώτα να τρως σωστά, γυμνάσου πάνω σε όλες τις μυϊκές ομάδες χωρίς να «ρίχνεις» τις άλλες και τα ματάκια σου θα δουν διαφορές που δεν θα τις περίμενες!



5. Αν κάνω βάρη, θα φουσκώσω και δεν θα χάσω κιλά

Ξακουστός μύθος, ο οποίος έχει ήδη αναλυθεί εδώ. Αυτοί είναι μερικοί από τους πιο χιλιοακουσμένους μύθους που θα ακούσεις στο γυμναστήριο. Μπορεί μερικές φορές να μας αρέσουν οι μύθοι (όπως αυτοί του Αισώπου), αλλά το real-thing απέχει παρασάγγας από αυτούς, οπότε κλείνεις τα αυτιά σου και κάνεις το πρόγραμμά σου!


source: galsnguys.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου