Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

6+1 λόγοι να έχετε ένα smartphone στις διακοπές σας!

Ναι, είναι νωρίς ακόμα, αλλά ο καιρός ζεσταίνει και μάλλον θα ζεστάνει αρκετά περισσότερο μέχρι τον Ιούνιο. Τα πρώτα μπάνια έγιναν, το καλοκαίρι είναι εδώ σχεδόν και επίσημα και στην τελική ρε παιδί μου, ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να προγραμματίζεις τις διακοπές σου!



Φέτος, λοιπόν, μπορείτε να έχετε μαζί σας ένα πολύτιμο σύντροφο που δε είχατε ή δε γνωρίζατε ότι μπορείτε να έχετε άλλες χρονιές. Κάποιον που μπορεί να σας φανεί χρήσιμος από την “Day 1” μέχρι και τη μέρα που θα επιστρέψετε στη βάση σας, αναζωογονημένοι και ηλιοκαμένοι. Το πιθανότερο είναι αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στο χέρι σας ή στην τσέπη σας...το smartphone φυσικά! Και αν αναρωτιέστε πως μπορεί ένα απλό «κινητό» να γίνει το «δεξί σας χέρι» όσον αφορά τις διακοπές, τότε κρατήστε σημειώσεις...Υπάρχουν δεκάδες πράγματα που μπορείτε να κάνετε με αυτό, κάποια από τα οποία ίσως αγννοούσατε. Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως μπορείτε να αντικαταστήσετε πολλές συσκευές που θα κουβαλούσατε άδικα μαζί σας, με ένα ποιοτικό smartphone!

#1 Βρείτε τον προορισμό σας

Αν ακόμη ψάχνεστε για το που θα πάτε φέτος και θέλετε απλά να πάρετε ιδέες ή να χαζέψετε φωτογραφίες, μπορείτε να το κάνετε μέσω κάποιου app. Εξερευνήστε πιθανούς προορισμούς και ενημερωθείτε πριν αποφασίσετε, για την καλύτερη δυνατή επιλογή!



#2 Κλείστε ξενοδοχείο και εισιτήρια

Ναι, μπορείτε να το κάνετε μέσω του smartphone! Ένα πολύ καλό app βοηθά πολύ αν έχετε βάλει στο πρόγραμμα...αεροπλάνο, επιτρέποντάς σας τόσο να κλείσετε θέσεις όσο και να παρακολουθείτε όλες τις πτήσεις που σας ενδιαφέρουν!



#3 Οργανωθείτε πριν (και μετά) την αναχώρηση

Το παραδοσιακό μπάχαλο που επικρατεί τις παραμονές ενός ταξιδιού και σας αγχώνει όσο τίποτε άλλο, μπορεί εύκολα να αποφευχθεί και να οργανωθείτε λίγο καλύτερα μέσω του smartphone σας. Το TripIt είναι μια εξαιρετική εφαρμογή για να μη ξεχάσετε τίποτα απ’όσα πρέπει να κάνετε αλλά και να έχετε διαρκώς υπό έλεγχο την κατάσταση.



#4 Μείνετε online

«Διακοπές» σημαίνει πως ξεφεύγουμε από τις σκοτούρες και τις υποχρεώσεις, αλλά μερικές φορές πραγματικά αυτό είναι αδύνατον και χρειάζεται η, εικονική έστω, επαγγελματική παρουσία μας. Με το smartphone σας μπορείτε τόσο να βρίσκεστε σε «ανοιχτή γραμμή» με τους συνεργάτες σας ή το γραφείο μέσω Skype, να χειρίζεστε φυσικά τα mails σας αλλά και να ανταλάσσετε/επεξεργάζεστε αρχεία μέσω Dropbox για παράδειγμα.



#5 Προσαρμοστείτε στο μέρος που βρίσκεστε

Ιδιαίτερα αν ταξιδέψετε σε μια ξένη χώρα, θα χρειαστείτε σίγουρα βοήθεια για την τοπική διάλεκτο, το εθνικό νόμισμα αν είναι εκτός Ε.Ε. κ.λπ. Φυσικά το smartphone σας μπορεί να σας βοήθησει σε όλα τα παραπάνω, με εφαρμογές όπως το Better Translator Pro ή το TransZilla Voice Translator που μεταφράζει και εκφωνεί ό,τι του «πείτε» στη γλώσσα σας αυτόματα! Και με το XE Currency δε θα έχετε πρόβλημα με τις αγορές εκεί στα...ξένα, ούτε θα σας πιάσουν κορόιδα!

Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τα τοπικά ήθη και έθιμα μιας ξένης χώρας και apps όπως τα Culture Guides του Dean Foster μπορούν να σας βοηθήσουν ώστε να γίνετε εύκολα αποδεκτοί και σεβαστοί από τους ντόπιους, χωρίς να προσβάλλετε κάποιους ή να παραβείτε κάποιον, άγνωστο σε σας, κανόνα ή νόμο.



#6 Κρατήστε για πάντα τις αναμνήσεις

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα ενός ποιοτικού smartphone είναι φυσικά η υψηλής ανάλυσης κάμερά του. Εκτός από τους θηριώδεις αισθητήρες που ενσωματώνουν πλέον οι συσκευές και κάνουν λήψη video έως και 4K ανάλυσης, διαθέτουν και αρκετές δυνατότητες για επεξεργασία με ειδικά εφέ, πανοραμικές λήψεις, λήψεις slow-motion και πολλά ακόμη! Επίσης, ουκ ολίγα μοντέλα κυκλοφορούν τα οποία είναι αδιάβροχα, το οποίο σημαίνει πως μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε άφοβα ακόμα και κατά τη διάρκεια των θαλάσσιων περιπετειών σας!



#7 Κινηθείτε με άνεση

Κάθε smartphone έχει ενσωματωμένη εφαρμογή χαρτών η οποία χρειάζεται μόνο πρόσβαση στο Internet και GPS για να σας οδηγήσει όπου θέλετε, ακόμη και σε μια παντελώς ξένη πόλη/χώρα. Το Internet μπορεί να είναι πρόβλημα, όμως, στα ταξίδια, αλλά ευτυχώς τα Google Maps πλέον λειτουργούν και offline, αρκεί να έχετε «φορτώσει» το χάρτη της περιοχής που θέλετε απο πριν! Επίσης, μπόλικα apps υπάρχουν για να βρίσκετε σημεία ενδιαφέροντος σε οποιαδήποτε πόλη, για φαγητό, ποτό, διασκέδαση, αξιοθέατα και ό,τι άλλο σας ενδιαφέρει, ενώ για μεγαλουπόλεις θα βρείτε και apps με αναλυτικές πληροφορίες για το σύστημα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς τους!



Υπάρχει και μια παγίδα, όμως...

Προσοχή ώστε να μην καταλήξετε με το κινητό στο χέρι καθόλη τη διάρκεια των διακοπών σας. Να θυμάστε πως ο σκοπός είναι να χαλαρώσετε, να ξεφύγετε από την καθημερινότητα και να περάσετε καλά. Το smartphone είναι απλά ένα ταπεινό σκλαβάκι που έχει σκοπό του να σας κάνει τη ζωή ευκολότερη και όχι να την διαφεντεύει. Μη το αφήσετε να κλέψει ούτε δευτερόλεπτο από τις μέρες αυτές, αν δε χρειάζεται πραγματικά!

Άντε, έλα να οργανωθούμε σιγά-σιγά!
source: galsnguys.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου